parmprizkozani

συχνές ερωτήσεις

ΣΥΧΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ

Σε περίπτωση που πρέπει να γίνει αντικατάσταση του παρμπρίζ στο αυτοκίνητό μου, καλύπτομαι από την ασφάλειά μου;

Εφόσον στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας περιέχεται η κάλυψη της Θραύσης Κρυστάλλων τότε η ασφαλιστική σας εταιρία θα αποζημιώσει το κόστος της αντικατάστασης, μέχρι το ποσό που αναφέρεται στο ασφαλιστήριο.

Θα πρέπει να επισημανθεί ότι από τις πιο συχνές ερωτήσεις είναι αν επηρεάζεται το Bonus Malus και η απάντηση ειναι ότι ΔΕΝ δεν επηρεάζεται!

Τι πρέπει να κάνω;

Είναι απλό. Αρκεί να καλέσετε στο 2461027370, να δηλώσετε την ζημιά σας και να δώσετε κάποια στοιχεία που θα σας ζητηθούν, όπως το ονοματεπώνυμό σας, ποια είναι η ασφαλιστική εταιρία σας, το μοντέλο του αυτοκινήτου σας. Αφού πάρουμε έγκριση από την ασφαλιστική εταιρία, μαζί θα προγραμματίσουμε την επίσκεψή σας στο κατάστημά μας ώστε να εξυπηρετηθείτε άμεσα.

Εάν δεν μπορώ να έρθω στο κατάστημά σας για την αντικατάσταση, τι γίνεται;

Η εξειδικευμένη κινητή μονάδα της Παρμπρίζ Τσαντεκίδης θα έρθει στο χώρο σας και θα αποκαταστήσει επί τόπου τη ζημιά σας (αναλόγως καιρικών συνθηκών).

Πόση ώρα διαρκεί η αντικατάσταση ενός εμπρόσθιου ή οπίσθιου κρυστάλλου;

Ο συνήθης χρόνος για την αντικατάσταση ενός παρμπρίζ ή οπίσθιου κρυστάλλου είναι 2 με 2,5 ώρες.

Υπάρχει διαφορά στην αντικατάσταση από την επιδιόρθωση ενός κρυστάλλου;

Ναι, η αντικατάσταση αφορά την εξολοκλήρου αλλαγή του κρυστάλλου σας, ενώ η επιδιόρθωση αναφέρεται στην επισκευή του ιδίου κρυστάλλου, χωρίς να αλλαχθεί. Μόνο το εμπρόσθιο κρύσταλλο του αυτοκινήτου (παρμπρίζ) μπορεί να επισκευαστεί.

Γιατί να προτιμήσω επιδιόρθωση του εμπρόσθιου παρμπρίζ και όχι αντικατάσταση;

Γιατί έτσι εξοικονομείτε χρόνο και χρήματα (εφ όσον ΔΕΝ έχετε κάλυψη θραύσης κρυστάλλων). Η επισκευή ολοκληρώνεται σε 30 περίπου λεπτά συγκριτικά με τις 2 – 2,5 περίπου ώρες της αντικατάστασης και το παρμπρίζ επανέρχεται στην αρχική του κατάσταση. Αν έχετε κάλυψη θραύσης κρυστάλλων η επισκευή του παρμπρίζ είναι ΔΩΡΕΑΝ μέσω της ασφαλιστικής σας εταιρίας.

Η επιδιόρθωση γίνεται σε οποιοδήποτε σημείο του παρμπρίζ;

Η επιδιόρθωση στο παρμπρίζ μπορεί να γίνει σε οποιοδήποτε σημείο εκτός από την περιμετρική ζώνη 5 εκατοστών του κρυστάλλου, όπου η συμπίεση εισόδου της ρητίνης προκαλεί ράγισμα του κρυστάλλου προς τα έξω. Επίσης, δεν γίνεται επισκευή στο άνω αριστερό τέταρτο του παρμπρίζ, δηλαδή στο οπτικό πεδίο του οδηγού. Εκεί η επισκευή θα πετύχει, όμως η έκχυση ρητίνης θα δημιουργήσει το φαινόμενο της διάθλασης, δυσχεραίνοντας την ορατότητα του οδηγού.

Πότε επιδιορθώνεται το κρύσταλλο;

Το κρύσταλλο επιδιορθώνεται όταν η διάμετρος της ζημιάς είναι μικρότερη ή ίση από 2 εκ. και δεν βρίσκεται στο ορατό πεδίο του οδηγού.

Υπάρχει περίπτωση να ξανανοίξει;

Όχι, δεν υπάρχει.

Επηρεάζεται η στρεπτική ακαμψία του αμαξώματος;

Όχι, δεν επηρεάζεται. Μετά την επισκευή το όχημα επανέρχεται 100% στην αρχική του κατάσταση.

Καλύπτεται από την ασφαλιστική εταιρία η επισκευή του εμπρόσθιου παρμπρίζ ;

Εφόσον στο ασφαλιστήριο συμβόλαιό σας περιέχεται η κάλυψη της Θραύσης Κρυστάλλων τότε η ασφαλιστική σας εταιρία θα αποζημιώσει το κόστος της επισκευής.

Μπορούν να επισκευαστούν τα πλαϊνά και τα οπίσθια κρύσταλλα;

Μόνο τα πολυστρωματικά κρύσταλλα (διπλό τζάμι με φιλμ PVB στη μέση – Laminated) μπορούν να επισκευαστούν. Τα πλαϊνά, όπως και το οπίσθιο, είναι μονά κρύσταλλα τα οποία όταν σπάσουν θρυμματίζονται και συνεπώς δεν επισκευάζονται.

Τα κρύσταλλα είναι γνήσια;

Όλα τα κρύσταλλα που τοποθετούνται από την Παρμπρίζ Τσαντεκίδης συνοδεύονται από τα κατάλληλα πιστοποιητικά γνησιότητας. Εξάλλου ως επίσημος σταθμός της GLASSDRIVE  προμηθευόμαστε μόνο ΓΝΗΣΙΑ κρύσταλλα της Saint Gobain.

Αυτό σημαίνει ότι τηρούν όλες τις προδιαγραφές του κατασκευαστή του αυτοκινήτου. Δεν φέρουν το σήμα του κατασκευαστή λόγω του ότι μόνο ο κατασκευαστής έχει το δικαίωμα χρήσης του σήματος της μάρκας του αυτοκινήτου.

Τι είναι ο δείκτης 43R επάνω στο κρύσταλλο;

Είναι η ευρωπαϊκή κοινοτική οδηγία RULLE 43 που καθορίζει τις προδιαγραφές ασφαλείας των κρυστάλλων των οχημάτων.

Αμέσως μετά την αντικατάσταση του παρμπρίζ μπορώ να πλύνω το αυτοκίνητό μου;

Είναι προτιμότερο να περιμένετε 48 ώρες από την τοποθέτηση του παρμπρίζ πριν πάτε το αυτοκίνητο στο πλυντήριο.

Έχω εγγύηση για τα κρύσταλλα που τοποθετούνται;

Μέτα το πέρας κάθε εργασίας δίνεται στον πελάτη εγγύηση πιστοποίησης της ποιότητας , της εκτέλεσης της αντικατάστασης καθώς και της επισκευής κρυστάλλου εφ’ ορού ζωής.

Ποια έγγραφα πρέπει να έχω μαζί μου;

Θα πρέπει να έχετε την άδεια του αυτοκινήτου σας, το ασφαλιστήριο συμβόλαιο, το δίπλωμα και την ταυτότητά σας. Σε περίπτωση που η άδεια του οχήματος αναγράφει και έναν ακόμα συνιδιοκτήτη θα χρειαστεί και η δική του ταυτότητα.

Εάν το όχημα ανήκει σε επιχείρηση (ΟΕ, ΑΕ, ΙΚΕ, κλπ) είναι δηλαδή επαγγελματικό, τότε θα χρειαστεί να έχετε επιπλέον μαζί σας το ΦΕΚ της επιχείρησης

Scroll to Top